Magisk Marknad

Magisk Marknad är en mötesplats för olika världar.
Här strålar folk samman från olika tidsåldrar, kulturer och traditioner för att visa upp sin konst och sitt hantverk. Gott folk, kom och skåda, för andra året i rad.
Här finner ni kreativitet i alla dess former. Kom och ta del av konst och hantverk från både nutid och dåtid. Vi har hantverk och traditioner ända tillbaka till Vikingatiden med bägare i horn och tenn, vackra smycken det har skrivits sånger om.Här finns folk som kan sejda, spå i runor och dricka sitt mjöd. Här finner du det mytomspunna hantverket från Medeltiden med fagra glas och bägare, tidsenliga tyger, kläder och smycken.
Gyckel och festspel för alla att se.
Kom och skåda det traditionella hantverket från Orsa och Dalarna. Lyssna och lär, kanske till och med prova på när mästarna förevisar sin konst.Men vi rör oss inte bara i de tidevarv ni redan känner till. Nej, ända tillbaka till sagans och myternas tid beger vi oss. Från de fjärran bergen i norr och i öster kommer Galdra konsten. Konsten i att locka fram sägner och sånger från självaste Ursprunget.
Vi gläntar även på dörren till den nya konsten med vackert inspirerat hantverk för alla att skåda. Och detta är bara på dagtid gott folk.
För på kvällen, då visar marknaden sin sanna skepnad. Det är då de fyra templen öppnas och ceremonier och traditioner finner sin rätta plats. Det är då sjungandet och berättandet tar vid. Det är då Sagoberättarna, det Resande Folket och andra mystiska vilda väsen träder fram för oss alla att se.Låt oss alla samlas kring elden för att lyssna på Berättarna, de som förvaltar historierna. Kom, kom, kom och besök denna magiska marknad mellan världar. Även denna gång är det självaste Orsa Hembygdsgård som är mötesplatsen. Arrangeras i samarbete av Jemth Utveckling och Mitten av Världen Förlag.
Titta gärna in på vår fb-sida https://www.facebook.com/magiskmarknad